петък, 25 май 2012 г.

Dishes with fish - Ястия с риба


РИБА С КАРТОФЕНА КОРИЧКА
ПРОДУКТИ : за 4 порции : 1 кг филе от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла  риба, 1 брой лимон, 4-5 средни картофа, 1-2 средни моркова 2 с.л. олио, 1 с.л. брашно, 2 с.л. стрит сух (4 с.л. пресен, ситно нарязан) девесил, 6-7 пресовани скилидки чесън, 1 връзка пресен магданоз, 1/2 връзка пресен копър, 5-6 с.л.оцет, 2-3 с.л. зехтин, прясно смлян черен пипер на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ : Посолете и поръсете с черен пипер рибните филета и ги полейте с лимонов сок. Обелените и измити картофи и моркови настържете на ситно ренде. Разбъркайте рендосаните зеленчуци със супената лъжица брашно, девесила, сол и смлян черен пипер на вкус. Оваляйте филетата в тях и притиснете добре зеленчуковите стърготини, за да се задържат. Намажете с олио тава и внимателно подредете оваляните рибни филета. Печете в загрята на 200 градуса фурна около 30 минути или докато зеленчуковата коричка се зачерви.
Поднесете топли, полети със сос от ситно нарязани пресни магданоз и копър, разбъркани с оцета, зехтина, пресования чесън, сол и прясно смлян черен пипер на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всичко за нас