петък, 25 май 2012 г.

Dishes with fish - Ястия с риба


ЗАДУШЕНА ПЪСТЪРВА ВЪВ ФОЛИО

ПРОДУКТИ : за 4 порции : 4 изчистени пъстърви, 1 среден морков, 50-60 г маслини без костилки, 1 лимон, зехтин, сол, прясно смлян черен пипер, 1/2 връзка пресен копър, 1-2 скилидки чесън.
ПРИГОТВЯНЕ : Намазваме измитите и подсушени риби отвътре и отвън със зехтин, овкусяваме  отвътре със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Настъргваме моркова на средно ренде, нарязваме маслините и копъра на ситно, посоляваме, разбъркваме и с тази смес пълним рибите. Отрязваме 4 парчета алуминиево кухненско фолио, съобразено с големината на всяка риба. Намазваме със зехтин парчетата фолио и поставяме във всяко по една напълнена риба. Ако има останала зеленчукова смес я разпределяме поравно върху рибите. Увиваме всяка риба така, че да не изтичат соковете при печене.
Подреждаме пакетчетата в тава и печем във фурна при температура около 180 градуса 30 минути.
Поднасяме с фолиото, гарнирана с ароматни варени картофи, овкусени с копър, чесън и зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всичко за нас