неделя, 10 юни 2012 г.

Salads - Салати


САЛАТА ОТ СПАНАК, МОРКОВИ И ЛУК
ПРОДУКТИ : 0,500 кг пресен спанак, 2-3 средни моркова, 1 средна глава лилав лук, 1/2 връзка магданоз.
за дресинга : 3 с.л. зехтин, 2 с.л. балсамов оцет, 1 ч.л. дижонска горчица, сол, прясно смлян черен пипер – на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ : Спанакът се почиства от корените и заедно с дръжките се накисва за 1 час в дълбока купа със студена вода. Измива се, отцежда се добре и листата заедно с дръжките се накъсват в дълбоката купа за сервиране. Морковите се обелват, измиват и нарязват с картофобелачка на тънки ленти. Главата лук се почиства, нарязва се на тънки полумесеци и се намачква с малко сол. Обработените моркови и лук се прибавят в купата със спанак, заедно със ситно нарязания магданоз. Приготвя се дресинга като в малка купичка се смесват зехтина, балсамовия оцет, дижонската горчица. Сместа се поръсва върху зеленчуците, като при необходимост се добавя сол. Всичко се разбърква, а след това се поръсва с прясно смлян черен пипер – на вкус.
По желание може да се добави прясна краставица – обелена и нарязана с картофобелачка на тънки ленти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всичко за нас