понеделник, 9 април 2012 г.

Постни супи


спаначена супа с праз
ПРОДУКТИ : За 4 порции : 500 г спанак (лапад), 2-3 стръка праз лук, 3 моркова, чесън, копър, магданоз, 1 с.л. брашно, 3 с.л. ориз, олио, сухи чушки, черен пипер на вкус, лют червен пипер по желание.
ПРИГОТВЯНЕ : Нарязваме морковите, праза и чесъна на ситно и ги задушаваме в малко олио. Запържваме брашното и бъркаме леко. Прибавяме го към другите продукти и пак разбъркваме. Добавяме около 2 л вода, сол на вкус и оставяме супата да ври около 20-30 мин. Малко преди да е готова, слагаме чушките. Пробваме дали е сварена по твърдостта на морковите. След това добавяме ориза и нарязаните магданоз и копър. Измиваме и нарязваме спанака и го добавяме към сварените зеленчуци. Ври 3-5 минути и изключваме котлона. По желание поръсваме със смлени черен и лют червен пипер При поднасяне може да се добави кисело мляко на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всичко за нас